De ce este importanta curatarea difuzorului?

De ce este importanta curatarea difuzorului?

Daca esti o iubitoare a uleiurilor esentiale, atunci cu siguranta folosesti difuzorul cu ultrasunete pentru curatarea si purificarea aerului din casa. Dar stii ca si difuzorul tau are nevoie sa fie curatat din cand in cand?

Toate instructiunile cu care vin la pachet difuzoarele cu ultrasunete au o sectiune dedicata curatarii aparatului. Dar sa fim seriosi, cati dintre noi le citim? 
😏 Sau, daca le citim, cati le punem in practica? Eu, una, recunosc ca la inceput le-am ignorat complet, pentru ca mi se parea complicat sa curat difuzorul dupa fiecare utilizare si, in plus, nu le-am inteles importanta. Dupa un timp, am descoperit pe propria-mi piele (colectie de difuzoare, mai bine zis) ce se intampla atunci cand nu am grija de difuzorul ultrasonic. Asa ca, inainte sa iti reamintesti CUM si CAND se curata corect difuzorul, este important sa stii DE CE este bine sa o faci:

1. Ca sa te bucuri mai mult timp si in cele mai bune conditii de difuzorul tau pentru aromaterapie:
  • Uleiurile esentiale (in special cele mai "grele" gen Patchouli, Vetiver, Cedru, dar nu numai), se depun pe discul ceramic care disperseaza, prin vibratia sa, apa si uleiul in particule fine sub forma de abur. In timp, aceste depuneri pot duce la functionarea incorecta sau chiar la defectarea discului ceramic al difuzorului de arome. Prin urmare, discul trebuie sa fie curat, pentru a functiona optim.
  • Daca folosesti apa dura sau daca apa ramane mai mult timp in vas, pot aparea depuneri de calcar chiar pe discul ceramic si, am stabilit deja ca acesta trebuie sa fie curat 🙂
  • Atunci cand nu este curat, difuzorul poate deveni foarte zgomotos in timpul functionarii (am patit-o si s-a rezolvat ca prin magie dupa o curatare profunda, descrisa in continuare).

2. Ca sa previi formarea mucegaiului in interiorul difuzorului. Desi probabil difuzezi uleiuri esentiale care au si efecte anti-mucegai (arbore de ceai, cuisoare etc), trebuie sa stii ca daca lasi apa in difuzor mai multe zile la rand, exista riscul ca in acesta sa apara tot felul de musafiri nepoftiti (mucegai, bacterii etc) pe care nu ti-ai dori sa ii difuzezi si sa ii inhalezi.

3. Ca sa te poti bucura cu adevarat de aroma si efectele uleiului esential difuzat, mai ales atunci cand il schimbi de la o utilizare la alta. Atunci cand nu cureti aparatul intre sesiunile de difuzare sau cand lasi apa in vasul difuzorului, acesta se va impregna cu mirosul uleiului folosit anterior. Chiar daca vei clati difuzorul inainte de a-l folosi din nou, mirosul nu va iesi din prima si vei avea supriza sa constati ca in loc sa te relaxeze aroma blanda a lavandei, te energizeaza un miros patrunzator de menta 
😁

Prin urmare, trebuie sa ai grija de difuzoarele tale, pentru ca ele, la randul lor, sa poata avea grija de tine si de familia ta. 🙂 In plus, ai investit niste bani in achizitia acestor produse, si, chiar daca in baza garantiei oferite, difuzoarele defectate in primul an se inlocuiesc, este pacat sa nu te bucuri de ele mai multi ani. Cel mai vechi difuzor al nostru are mai bine de 4 ani si functioneaza perfect (mai ales dupa ultima "baie"). 

Cum iti poti mentine difuzorul pentru aromaterapie curat, fara sa pierzi prea mult timp cu aceasta activitate? Respectand cateva reguli foarte simple:
1. Foloseste apa plata in locul celei de la robinet. Difuzeaza intotdeauna doar uleiuri esentiale pure; de dragul tau si al difuzorului 
🙂
2. Nu lasa apa in difuzor timp de mai multe zile! Nu este nicio tragedie daca o lasi de pe o zi pe alta, dar in mod repetat, mai multe zile la rand, cu siguranta nu vor fi de ajutor
3. Stiu ca este aproape imposibil sa cureti difuzorul dupa fiecare utilizare, mai ales daca il folosesti foarte des. Dar, macar la 3-4 folosiri, sau atunci cand stii ca nu il vei utiliza o perioada, difuzorul tau are nevoie de o curatare lejera; eventual stabileste-ti o zi pe saptamana in care sa faci acest lucru:
  • scoate cablul din difuzor
  • goleste continutul cu grija, pe partea opusa celei in care se afla orificiul pentru aer (daca ajunge apa pe acolo, sunt sanse mari sa nu mai porneasca 😟); probabil te doare sufletul sa arunci apa care contine picaturi pretioase de ulei esential asa ca....nu o arunca, refoloseste-o! Intr-o solutie pentru curatare, intr-un spray pentru lenjerie sau un odorizant de camera.
  • clateste vasul difuzorului cu apa calduta (eu nu folosesc detergent), insistand acolo unde vezi urme de ulei si apoi sterge-l cu un prosop de hartie sau o laveta din bumbac; daca inca mai simti suprafata uleioasa, repeta acesti pasi. Atentie mare sa nu intre apa in interiorul difuzorului.
  • curata delicat discului ceramic cu un betisor de ureche umezit in alcool medicinal sau otet
  • mai clateste o data vasul difuzorului si sterge-l bine astfel incat suprafata sa fie complet uscata
  • nu uita sa clatesti cu apa calda si sa usuci bine si partea superioara a difuzorului
4. Ofera-i periodic (macar o data pe luna) difuzorului tau o curatare mai profunda. Este mai simplu decat pare 🙂
  • goleste difuzorul si clateste-l cu apa calda ca sa elimini depunerile de ulei
  • adauga 100 ml apa plus 10-20 de picaturi (aprox o lingurita) de otet alb
  • lasa-l sa difuzeze timp de 10 minute
  • apoi urmeaza pasii de la curatarea lejera

In cuncluzie, curatarea difuzorului este mai importanta decat crezi si mai simpla decat pare.
Spor la curatat difuzoarele!



 

Suport clienti Luni - Sambata, 09:00-20:00

0729.902.364 contact@magicdrops.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!