Obiceiuri zilnice pentru o viata sanatoasa

Obiceiuri zilnice pentru o viata sanatoasa
Una dintre intentiile pe care mi le-am setat la inceputul acestui an este sa fiu si mai sanatoasa, sa ma simt si mai bine si sa am si mai multa energie decat anul trecut, pentru a putea realiza cat mai multe dintre lucrurile pe care mi le doresc (iar lista este atat de luuuuunga 😊). Usor de setat, dar oare si la fel de usor de realizat? Cred ca raspunsul este DA, acest lucru este posibil, prin stabilirea unor obiceiuri zilnice si respectarea acestora cu consecventa. Am sa ma refer in continuare la acele obiceiuri din lista mea, care au legatura cu uleiurile esentiale – unele sunt deja vechi si bune prietene, cu altele inca mai lucrez ca sa le transform din actiuni sporadice in obiceiuri zilnice:
1. Dimineata esentiala: diminetile mele incep cu un dus esential cu ulei de Menta sau Rozmarin 😊 mai exact, dupa ce s-a incalzit apa suficient de mult, adaug in cadita dusului 3-4 picaturi de ulei esential; la contactul cu apa fierbinte, vaporii incep sa se degaje, astfel ca in tot timpul dusului ma bucur de efectele energizante, revigorante dar si de suport pentru sistemul respirator. In mod natural, urmeaza uleiala de dimineata: aplic pe talpi si pe punctele de puls 1-2 picaturi de Balance – pentru impamantare si echilibru sau Motivate – pentru ca TO DO list-ul zilei sa nu mai para coplesitor sau Cheer – pentru un strop de veselie in diminetile gri …..iar lista poate continua cu orice ulei din kiturile Essentials Aromatics sau Mood Management.
2. Ingrijirea esentiala a corpului: in cei 5 ani de utilizare a uleiurilor esentiale doTERRA, am inlocuit treptat cea mai mare parte a cosmeticelor si produselor de ingrijire pe care le cumparam din farmacii sau supermarket cu produse homemade pe baza de uleiuri (realizate de mine sau cumparate de la mici producatori) sau cu produsele doTERRA. Acestea, nu doar ca nu sunt mai scumpe, dar contin ingrediente mai sanatoase, iar uleiurile esentiale din compozitie fac minuni. Printre preferatele mele sunt: pasta de dinti si apa de gura Onguard (create parca special pentru iubitorii de scortisoara), balsamul de buze Tropical, amestecul Salubelle – inamicul ridurilor, deodorantul Citrus Bliss, produsele Verage, crema Essential Skin (care mi-a alinat tenul sensibil si mai mereu iritat), samponul si serul Root to Tip, si ma opresc aici pentru ca lista este mult prea lunga 😊
3. Alimentatie mai sanatoasa – aici am un pic de lucru cu cresterea consumului de legume si reducerea cosumului de zahar, avand in vedere ca sunt o carnivora iubitoare de dulciuri :D. Am observat ca in perioadele in care folosesc complexul Lifelong Vitality, pofta de dulce este mai scazuta, datorita continutului de Crom, care are acest efect. M-am straduit sa inlocuiesc crantanele dulci sau sarate si pline de aditivi, cu unele sanatoase dar si gustoase si mi-a placut ce am gasit la prietenii nostri de la Raftul Naturii: https://www.raftulnaturii.ro/gustarele. Retele de pe blogul lor https://www.raftulnaturii.ro/blog/retete-sanatoase sunt de mare ajutor, inclusiv pentru cei neinitiati, ca mine si sunt convinsa ca voi reusi sa le introduc in alimentatia noastra. Incep cu ce e mai usor: smoothie din legume, frunze verzi si fructe, asezonate cu uleiuri esentiale 😊
4. Suplimente esentiale: complexul LifeLong Vitality imi este de mult timp bun prieten (de cand mi-am dat seama ca imunitatea mea e la pamant, dupa ce am facut Roseola Infantum – boala specifica bebelusilor si copiilor sub 2 ani – la frageda varsta de 35 de ani). De atunci le-am tot luat, nu in continuu, ci in serii de cate 2-3 luni, de 2 ori pe an. Acum, pe langa LLV, voi adauga si celelalte produse recomandate din kitul Cleanse&Restore, pentru o resetare la inceput de an, atat de necesara dupa dezmatul culinar din perioada sarbatorilor.
5. Spatiul de lucru: acusi se implinesc 2 ani de cand lucrez acasa si 1 an si jumatate de cand lucrez in medie 12 ore pe zi (nu le mai numaram pe cele din weekend :D) - ca asa e  viata de corporatisto-antreprenor :D. Prin urmare, este vital ca spatiul de lucru sa imi asigure confortul necesar, concentrarea, creativitatea, in functie de taskurile din momentul respectiv. De aceea, nu lipseste de pe birou difuzorul cu cablu USB, pe care il conectez la laptop sau la priza (uneori e atat de placut sa lucrezi de pe canapea, cu o cana de ceai langa, parca si cuvintele si ideile curg mai usor 😊). Menta simpla sau in combinatie cu citricele, Rozmarinul, Busuiocul, Tamaia, Cardamomul sunt uleiurile care imi plac cel mai mult atunci cand am nevoie de claritate si focus; iar in compania amestecurilor Motivate, Passion, Citruss Bliss, Elevation, imi las creativitatea sa alerge.
6. Mai multa miscare – cred ca se intelege din formulare ca si la acest capitol sunt deficitara (cu 12 ore de munca/zi, e oarecum de inteles :D). Am avut numeroase planuri ambitioase de a practica sport (alergare, diferite antrenamente acasa), toate esuate din pacate. Nu doar ca nu am facut sport, dar am avut zile intregi in care singura forma de miscare era datul din degete pe tastatura, miscari scurte si rapide ale mainilor in timpul slefuirii suporturilor si plimbatul dintr-o camera in alta. Asa ca anul acesta mi-am propus sa includ diferite forme de miscare, pe cat posibil in fiecare zi, fie ca este vorba despre o plimbare de 30 de minute prin cartier, o tura cu bicicleta (as fi preferat cu saniuta lunile acestea, dar la cum e vremea in Bucuresti, cu bicicleta sunt mai multe sanse). Pana acum mi-a si iesit, am fost deja de 3 ori la patinoar in 7 zile 😊 iar crema Deep Blue este nepretuita in astfel de momente, cand dupa 1 an de sedentarism, te loveste brusc dorinta de miscare 😊
7. Meditatie - desi cunosteam la nivel teoretic de mult timp beneficiile meditatiei, aceasta practica nu s-a prins de mine decat anul trecut. Inca nu am reusit sa o transform intr-un obicei zilnic, dar intentia este setata. Intrucat meditatia merge foarte bine mana-n mana cu aromaterapie, uleiurile potrivite in aceste momente sunt Santalul, Tamaia, Anchor, Align, Balance, Vetiver, Lavanda, Trandafirul.
8. Folosirea remediilor esentiale pentru combaterea si prevenirea provocarilor care apar din cand in cand, de la lovituri, diferite dureri, iritatii, pana la viroze, alergii etc. Difuzarea preventiva are un rol esential. Nu astept sa apara durerile in gat sau tusea, ca sa reactionez, ci actionez proactiv, in special prin difuzarea uleiurilor care sustin imunitatea (OnGuard, Tea Tree, Citrice, si multe altele), administrarea capsulelor vegetale Onguard (in special in perioadele in care am fost mai expusa, cand am fost plecata in concedii etc) sau a uleiurilor de Tamaie, Copaiba si Melissa in capsula vegetala.
9. Ingrijirea esentiala a casei: ftalati, percloroetilena, propan, acetone, hidroxid de sodiu, fenol, benze, formaldehida – sunt doar cateva dintre substantele toxice si daunatoare noua, care se gasesc in diferitele produse destinate curateniei casei (detergenti de rufe, vase, odorizante, produse pentru curatenie etc). Pentru odorizarea casei si a masinii am gasit solutia de mult si folosim difuzoarele si uleiurile esentiale, pentru tot ce tine de curatenie detergentul concentrat Onguard este fabulous, putand fi diluat in functie de scopul pentru care il folosim si eventual combinat si cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, detergentul de rufe Onguard este o alternativa sanatoasa pentru curatarea hainelor, iar balsamul de rufe poate fi inlocuit cu succes prin adaugarea in compartimentul dedicat a unui amestec de apa, otet si 10-20 picaturi de ulei esential, sau adaugarea in uscatorul de rufe a unor bile de lana cu cateva picaturi de ulei esential.
10. Somnul esential – mai exact, somul de calitate, suficient si odihnitor – este si mai usor de obtinut atunci cand, dupa o zi plina, spre seara incepem sa difuzam in camera uleiuri cu efect calmant, precum Lavanda, Vetiver, Musetel, Serenity. Si chiar inainte de culcare, un masaj relaxant cu ulei de migdale si oricare dintre aceste uleiuri esentiale este atat de binevenit si apreciat atat de cei mari cat si de cei mici. Pentru mine, aplicarea unui unt de corp cu uleiuri esentiale imediat dupa dusul de seara in care am picurat niste Serenity, functioneaza de minune.
11. Masaj esential – Aromatouch este o tehnica de aplicare a uleiurilor esentiale, dezvoltata si perfectionata de specialistii doTERRA coordonati de Dr Hill, care imbina puterea celor 8 uleiuri utilizate, cu beneficiile atingerii umane. Ea are are atat rol terapeutic, cat si de preventie si de desfatare a simturilor, scopul ei fiind o restructurare interna a organismului pornind de la reducerea stresului, continuand cu intarirea sistemului imunitar, reducerea si prevenirea inflamatiilor si infectiilor si finalizand cu starea de homeostaza a organismului. Intrucat efectele AromaTouch dureaza aproximativ 5-7 zile, este recomandata aplicarea saptamanala.

 

Suport clienti Luni - Sambata, 09:00-20:00

0729.902.364 contact@magicdrops.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!