DETOX mental și emoțional – privire de ansamblu

DETOX mental și emoțional – privire de ansamblu
Când știi că este momentul pentru o curățenie mentală, emoţională sau spirituală? Atunci când viața îți tot dă semnale de tipul: situații conflictuale, provocări de sănătate sau dificultăți în a schimba perspectiva asupra unei situații.
Dacă simți oboseală cronică, ceață mentală, greutate în exprimare, un blocaj în creativitate, senzația că nu te mai regăsești sau îți lipsește răbdarea, pe lângă programul de detoxifiere fizică ar fi de luat în considerare o detoxifiere în plan mental și emoţional care să includă printre altele, următoarele: 
Detox informațional. Trăim în era informației rapide, care poate fi o binecuvântare atunci când ne este necesară pentru a lua deciziile cele mai bune, însă informația în exces obosește creierul și îl obligă la discernere și procesare. Ar fi de folos să micșorăm timpul petrecut pe rețelele de socializare, ne putem acorda o anumită perioadă în timpul zilei de exemplu să ne verificăm profilul. Televizorul, muzica, reclamele, telefonul sunt toate surse de distragere și pot fi stresori extra pentru un sistem nervos dereglat.
Detox al gândurilor. Fiecare celulă din corpul nostru ascultă fiecare gând pe care îl avem și fiecare cuvânt pe care îl rostim. Fiecare gând are propria conștiință și un camp electromagnetic de posibilități. Cu alte cuvinte, fiecare gând are potențialul de a se manifesta și, mai mult decât atât, influențează celula, deci ADN-ul. Imaginează-ți și cere claritate în gândurile tale. Cu cât se înlătură gândurile care nu îți aparțin, care nu îți fac bine, vei simți transformarea și la nivel fizic, o stare de bucurie, hotărâre și ușurință.
Detox al limbajului. O etapă firească a gândirii este cuvântarea. Din multitudinea de gânduri pe care le avem, alegem câteva pe care le împuternicim spre creație prin a le rosti. Fii atent la modul în care te autosabotezi folosind pentru dorințele tale cuvinte precum: “nu pot”, “nu știu”, “da, dar..”, “încerc”. Înlocuiește conștient cu “vreau”, “intenționez”, “fac tot posibilul să”. Creează-ți conștient afirmații care să te susțină în călătoria spre scopurile tale și repetă-le de câteva ori pe zi, lipește-le într-un loc la vedere.
Setarea de limite. A spune “nu” și a pune limite sănătoase e un trend actual. Însă implică o atenție sporită la toate cele de mai sus și la tine însuți, pentru a-ți da seama la ce să renunți din viața ta, ce este acel lucru care cu adevărat nu îți face bine: un context, un obicei nesănătos, lipsa ta de asumare, indecizia, poate un job sau un punct de vedere pe care te încăpățânezi să îl păstrezi, deși îi vezi și îi simți efectele negative.
Detox emoţional. Uneori, când trecem prin experienţe dificile, nu suntem capabili să ne procesăm emoţiile în mod corespunzător, în loc să le digerăm şi să le dăm drumul, ne agățăm de ele si le încapsulăm. Detoxul emoţional presupune recunoaşterea şi procesarea emoţiilor incomode sau stangnante si ne oferă beneficii pentru corp, minte și suflet.
Detox al relaţiilor. Știu. E dureros. E poate un ultim strat la care ajungi, după ce ai obținut claritate, putere de decizie, asumare, un corp centrat și o minte mai clară – cine din jurul tău nu îți face bine? Care sunt acei „prieteni” a căror companie te seacă de energie sau se simte ca o apăsare, greutate? Sau în faţa cărora îţi ascunzi „măreţia”, pentru ca ei să nu se simtă „mici”?  O poveste drăguță în acest sens, pe care am auzit-o de curând, este despre o fetiță care a cumpărat un șarpe ca animal de companie. A trăit ani buni în aceeasi cuşcă din dormitorul fetei, pe care aceasta i-o luase la început. După un timp, a ajuns cu el la veterinar, iar acesta a întrebat ce vârstă are șarpele. Fata a răspuns: “5 ani”. Veterinarul, uimit, i-a spus că nu se poate, deoarece este mult prea mic pentru varsta respectivă şi a întrebat “unde trăiește?”. Fata i-a raspuns că trăiește într-o cușcă mică, în dormitorul ei. Morala este că devii atât de mare pe cât îți este permis: de mediu, de oamenii cu care alegi să te insoțești, de viața pe care alegi să o trăiești.
Ia deciziile cu asumarea acestei conștientizări.

Iată un protocol practic cu susținerea uleiurilor esențiale pe care îl poţi urma timp de 2 săptămâni:
  • Pentru curățenie în relații:
Tămâie și Mușețel Roman – toarnă câte o picătură din fiecare în palme și inspiră profund din palmele făcute căuș, cu intenția de a determina valoarea și adevăratul scop al unei relații.
Brad Douglas – difuzează câteva picături pentru a facilita schimbarea tiparelor relaționale nesănătoase.

 
  • Pentru curățenia inimii și a spiritului:
Jasmine – aplică pe punctele de puls și peste inimă pentru a încuraja manifestarea sensului personal.
Geranium (Mușcată) și Arborvitae – difuzează câte 2 picături din fiecare pentru reconectarea cu spațiul inimii tale.

 
  • Pentru curățarea atitudinii asupra vieții:
Bergamot și Cypress – difuzează câte 3 picături din fiecare, aplică local pe tălpi pentru a încuraja flexibilitatea în percepții, concomitent rămânerea în integritatea personală și conectarea la propriile valori și etică.

Urmărește în această perioadă, eventual notează, beneficiile resimțite, ca de exemplu:
  • Înlăturarea toxicităţii din relații;
  • Scoaterea toxicităţii din propriul corp;
  • Curățarea și întărirea conexiunii cu propria inimă;
  • Aducerea la suprafață a părţii cooperante și flexibile prin schimbarea viziunii asupra vieții.


 
Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Sambata, 09:00-20:00

0729.902.364 contact@magicdrops.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!