Uleiurile esentiale si raul de masina

Uleiurile esentiale si raul de masina
          Indiferent de anotimp, muntele este una dintre destinatiile noastre preferate, pentru peisajele superbe, aerul curat, linistea si experientele deosebite pe care ni le ofera. Cu toate acestea, pana acum cativa ani, drumul cu masina prin curbe si serpentine era o adevarata provocare pentru mine si Daria dar si pentru celelalte persoane alaturi de care calatoream. Mai bine spus, un adevarat chin: diferite pastilute pe care trebuia sa le luam inaintea sau in timpul calatoriei, felii de lamaie la pachet, tras pe dreapta din sfert în sfert de ora și.....multe pungi 😁. In plus, disconfortul resimtit (senzatii de greata, dureri de burta si tot tacamul) ne mai taia din bucuria vacantei. 
      Acum 4 ani, cand am descoperit uleiurile esentiale doTerra,  raul de masina a fost printre primele situatii in care acestea ne-au ajutat. Am testat mai multe uleiuri si cel mai eficient pentru noi s-a dovedit a fi uleiul ZenGest (o combinatie de mai multe uleiuri esentiale printre care: menta, anason, fenicul, ghimbir, coriandru) care ajuta la  calmarea burticilor suparate si la ameliorarea simptomelor specifice raului de masina. De mare ajutor si cu o aroma foarte placuta este si combinatia formata din Menta (salbatica sau creata) si citrice (lamaie, lime, wild orange etc.).
      La inceput le foloseam intr-un mod oarecum rudimentar, dar eficient: adaugam cate 1-2 picaturi de ulei pe o discheta demachianta si inhalam periodic. In toate excursiile, Daria pleca insotita de discheta demachianta ðŸ˜. Mai problematic era atunci cand pleca pentru mai multe zile, iar uleiul se evapora inainte de intoarcere.
      Intre timp, am identificat solutii mai eficiente, comode si elegante:
  • difuzorul auto, confectionat din otel inoxidabil chirurgical, un material de calitate inalta, care nu intra in reactie cu uleiurile esentiale. In interior are un disc de fetru, pe care se adauga cateva picaturi de ulei si care pastreaza aroma proaspata mai mult timp. Difuzorul se ataseaza la grila de ventilatie a masinii iar atunci cand este pornit, aerul trece prin orificiile difuzorului si ajuta la evaporarea uleiului esential. Astfel, masina se va umple cu o aroma placuta, naturala si eficienta impotriva raului de masina.  
  • cand Daria pleaca in tabere sau excursii, poarta un colier pentru aromaterapie, similar difuzorului auto. Atat pandantivul cat si lantisorul sunt confectionate din otel inoxidabil chirurgical, care nu ii irita pielea sensibila. In interiorul pandantivului - care are deschidere magnetica ce impiedica deschiderea accidentala - se afla discul de fetru pe care am adaugat picaturile de ulei esential, iar ea inhaleaza aroma din cand in cand. De obicei are la ea mai multe discuri de fetru cu ulei esential, pastrate in pungulite sigilate, pentru a le schimba atunci cand aroma primului disc nu mai este suficient de puternica.
  • dilutii din ulei esential si ulei de cocos fractionat, pe care le aplicam pe incheieturile mainilor, in spatele urechii, pe burtica si pe stomac, cu ajutorul recipientelor de sticla cu roll-on. Simplu, sigur si eficient!
      Ce ne mai ajuta pe noi, pe langa uleiurile esentiale:
  • nu plecam la drum cu stomacul gol, deoarece senzatia de foame accentueaza raul de miscare; cu o ora inainte de a pleca avem grija sa mancam ceva usor
  • nu mancam in masina sandvisuri sau alte alimente cu miros mai puternic; mai crantanim niste biscuit, dar cand crem sa mancam ceva mai aromat, facem un popas
  • ne hidratam 
  • nu citim si nu stam cu nasul in telefon
  • jucam tot felul de jocuri care sa ne distraga atentia
  • dormim
      In felul acesta, episoadele de rau de masina au scazut semnificativ, iar daca se mai intampla sa apara, senzatiile sunt mai usoare si trec mult mai repede.
      Difuzoarele auto si colierele pentru aromaterapie le gasesti pe site-ul nostru. Iar daca doresti mai multe detalii despre uleiurile esentiale pure doTERRA si despre cele mai avantajoase conditii in care le poti achizitiona, suna-ne la 07290.902.364 sau scrie-ne pe contact@magicdrops.ro.

      Drum bun si vacante minunate sa avem!

Postarea urmatoare

Suport clienti Luni - Sambata, 09:00-20:00

0729.902.364 contact@magicdrops.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!