DETOX - o perspectivă holistică

DETOX - o perspectivă holistică
Atunci când auzim termenul DETOX, ne gândim de obicei la procesul de detoxifiere fizică a organismului, fără a lua în calcul faptul că acesta reprezintă doar o parte a unui proces mult mai complex. Prin urmatoarea serie de articole, te vom provoca la un DETOX mai amplu, care atinge mai multe planuri ale vieţii, sau altfel spus, la o “CURĂŢENIE GENERALĂ” – că tot se apropie Sărbătorile Pascale şi suntem obisnuiţi cu această expresie. Pentru a putea primi în viaţa noastră lucrurile bune pe care ni le dorim, este necesar să le creăm spaţiu, asftel că ne vom focusa pe următoarele aspecte:

1. DETOXUL FIZIC  - detoxifierea organismului este un proces esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi stării de bine. Sistemul nostru natural de detoxifiere, care include ficatul, rinichii, plămânii, colonul, pielea şi sistemul limfatic, este proiectat pentru a elimina toxinele accumulate în corp, dar uneori are nevoie sa ajutorul nostru pentru realizarea corectă a detoxifierii. Despre importanţa acesteia se discută intens de mulţi ani, curele de detox devenind un adevarat trend în special pentru cei interesaţi să îşi susţină sănătatea. Totuşi, pentru câţi dintre noi, detoxifierea organismului este – nu doar un trend – ci şi un stil de viaţă?

2. DETOXUL SPATIULUI – fizic şi virtual: nu se referă doar la a menţine casa în ordine şi curăţenie, ci în special la debarasarea de toate obiectele stricate sau inutile, haine pe care nu le mai purtăm, jucării pe care copiii nu le mai doresc etc. Acest proces, cunoscut şi sub denumirea de “DECLUTTERING”, şi pe care Marie Kondo l-a ridicat la rang de artă în cartea sa, Magia Ordinii, se extinde şi in spatiul virtual şi device-uri electronice. Include, de asemenea, ritualuri de purificare energetică a spaţiilor, toate acestea contribuind la revitalizarea energiei casei.

3. DETOXUL MENTAL – sau curăţarea minţii, presupune curăţenia in sursele noastre de informare, în cuvintele pe care le folosim, în gândurile şi obiceiurile pe care le avem, precum şi rescrierea credinţelor limitative şi setarea de limite sănătoase în relaţiile cu ceilalţi.
 
4. DETOXUL EMOŢIONAL - uneori, când trecem prin momente tulburi sau ne simţim copleșiți, nu suntem capabili să ne procesăm în mod corespunzător experiențele și emoţiile. În loc să le digerăm şi să le dăm drumul, ne agățăm de ele și acest lucru poate avea un efect negativi asupra sănătății noastre fizice și spirituale. Detoxul emotional presupune recunoaşterea şi procesarea emoţiilor incomode sau stangnante si ne oferă beneficii pentru corp, minte și suflet.

În perioada următoare vom detalia fiecare tip de detox, cu beneficiile aferente, în articole dedicate. Iar dacă te intrebi care este legătura dintre uleiurile esenţiale şi acest proces, e bine să ştii că fiecare ulei esenţial pur, pe lângă cunoscutele beneficii pentru corpul fizic, ne susţine într-un mod extraordinar şi în plan mental, emoţional, energetic şi spiritual.
 
Postarea urmatoare

Suport clienti Luni - Sambata, 09:00-20:00

0729.902.364 contact@magicdrops.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!