DETOXUL FIZIC (I)

DETOXUL FIZIC (I)
Organismul nostru are o capacitate uimitoare de a procesa şi elimina toxinele, fiind echipat cu un sistem de detoxifiere foarte performant. Detoxifierea este un proces natural realizat de organism aproape constant pentru a elimina toxinele nedorite sub forma de deşeuri. În organismul nostru se regăsesc 2 tipuri de toxine: endogene şi exogene. Toxinele endogene sunt cele produse în interiorul corpului, cum ar fi cele rezultate din metabolismul normal sau din degradarea celulelor, în timp ce toxinele exogene sunt cele provenite din mediul înconjurator (precum poluarea atmosferică, substanţele chimice din alimente sau pesticidele etc.) sau din obiceiurile noastre nesănătoase (fumat, consum de alcool, etc).

Organele care compun sistemul de detoxifiere sunt:
Ficatul: este cel mai mare organ intern şi are rolul principal în detoxifierea organismului, fiind centrul de reciclare al corpului. Acesta procesează aproape tot ce ingeram, respirăm sau absorbim prin piele, sortează toxinele şi le trimite către organele specifice pentru eliminare.
Rinichii: se ocupa de managementul apei, fiind responsabili cu menţinerea ph-ului alcalin în sânge prin filtrarea deşeurilor acide dizolvate. Aceste organe filtrează sângele pentru a elimina deşeurile şi excesul de substanţe chimice, transformându-le în urină pentru eliminare.
Plămânii: sunt purificatorii de aer ai corpului. Prin respiraţie, plămânii introduc oxigen direct în circuitul sanguin şi în acelasi timp elimină dioxidul de carbon şi alte substanţe toxice gazoase din corp.
Pielea: este cel mai mare organ al corpului şi elimina toxinele prin transpiraie. Pe lângă faptul că reglează temperatura şi umiditatea corpului, pielea functionează şi ca un plan de rezervă pentru celelalte organe mari de eliminare. De exemplu, daca colonul este încărcat, toxinele vor incerca să iasă afară prin piele (iritaţii, acnee şi alte probleme ale pielii).
Colonul: este responsabil de managementul deşeurilor solide. Funcţia sa principală este de a absorbi apa şi mineralele din hrană şi de a forma şi elimina fecalele. Colonul conţine diferite tipuri de bacterii care ajută digestia, menţin un mediu echilibrat PH (acid-alcalin) şi previn înmulţirea bacteriilor neprietenoase.
Pe lânga aceste organe principale, sistemul de detoxifiere include limfa, care ajută la eliminarea toxinelor şi la transportul substanţelor nutritive către celule şi sistemul limfatic, care joacă un rol important în eliminarea bacteriilor şi toxinelor din corp. Glandele limfatice sunt "arterele de gunoi" majore din corp. Această reţea de tuburi este cea care duce practic cea mai mare parte a toxinelor dinspre celule către un organ de eliminare.

Un organism sănătos face faţă unei anumite cantităţi de toxine reuşind prin mecanismele de detoxifiere descrise anterior, să le elimine pe măsură ce ele ajung în organism. În momentul în care procesele de eliminare fiziologică sunt depăşite de cantitatea foarte mare de toxine din organism procesele fiziologice încep să fie perturbate: în corp apare starea de inflamaţie cronică, circulaţia sângelui şi a limfei se încetineste, tranzitul intestinal se derulează cu dificultate, iar în timp se vor instala afecţiunile cronice. 


În ce situaţii ar avea nevoie organismul nostru de un ajutor suplimentar în procesul de detoxifiere?

· Expunerea prelungită la toxine de mediu: expunerea prelungită la poluanţi ai aerului, metale grele, pesticide şi substanţe chimice poate supraîncarca sistemul de detoxifiere ale organismului.
· Obiceiuri nesănătoase: consumul regulat de alimente procesate, consumul excesiv de alcool, fumatul şi abuzul de medicamente sau diferite substanţe toxice împovarează ficatul şi pot afecta procesele de detoxifiere.
· Oboseală cronică şi niveluri scazute de energie, care pote apărea atunci cand creierul nu comunică eficient cu glandele adrenale din cauza unui nivel ridicat de cortizol.
· Probleme digestive: creşterea excesivă a bacteriilor dăunătoare la nivelul intestinelor poate duce la probleme digestive, inclusiv balonare, constipaţie, gaze etc. Detoxifierea corpului este primul pas spre reechilibrarea microbiomului şi restabilirea sănătăţii sistemului digestiv.
· Probleme ale pielii şi alergii: excesul de toxine este total nepreietenos cu sănătatea şi aspectul pielii, putând favoriza apariţia unor probleme precum acnee, eczeme sau reacţii alergice frecvente.
· Pofta constantă de zahăr este unul dintre semnalele că ceva nu este în regulă şi apare în special la persoanele care au o alimentaţie nesănătoasă. Dacă consumi constant alimente procesate sau cu conţinut ridicat de zahăr, corpul tău va cere din ce in ce mai multă mâncare “proastă” care va provoca şi mai multe dereglări în corp.
· Gestionarea deficitară a stresului: este deja binecunoscut faptul că stresul contribuie la apariţia a numeroase probleme de sănătate. O resursă preţioasă pe acest subiect este cartea “Când corpul spune  NU; costul ascuns al stresului”, scrisă de renumitul dr. Gabor Mate.
· Probleme de greutate: micorbiomul uman este o colecţie vastă de bacterii, "bune" sau "rele". Fără un echilibru între acestea, bacteriile "rele" preiau controlul şi provoacă probleme precum inflamaţii şi metabolism lent.
· Insomnie sau somn neodihnitor:  ritmul circadian neregulat poate fi urmarea unor probleme hormonale cauzate de excesul de toxine.
· Miros neplăcut al corpului:  respiraţia urat mirositoare şi mirosul foarte neplăcut al transpiraţiei sunt semne ca organismul are nevoie de susţinere în procesul de detoxifiere.

Beneficiile unei detoxifieri optime pot include, printre multe altele:
·  Energie şi vitalitate sporite
·  Imbunătăţirea funcţiei cognitive
·  Creşterea rezistenţei sistemului imunitar
·  Restabilirea frumuseţii şi sănătăţii tenului şi părului
·  Mai multă claritate mentală
·  Repararea ţesuturilor
·  Eliberarea de obiceiuri nesănătoase şi dependenţe alimentare
·  Ameliorarea alergiilor, iritaţiilor, a durerilor de cap, insomniei etc
·  Traversarea mai usoara a menopauzei
·  Eliminarea paraziţilor din organism şi a unor afecţiuni virale şi bacteriene
·  Ameliorarea stresului, creşterea optimismului şi a bucuriei de a trai
·  Reducerea greutăţii corporale

Cum putem ajunge la aceste rezultate?

·  Urmând cure de detoxifiere periodice, cu alimente, uleiuri esenţiale şi suplimente putenic detoxifiante, diferite proceduri corporale. Atenţie! Dacă dupa finalizarea unei perioade de detox revenim la obiceiurile nesănătoase, efortul este egal cu 0; din acest motiv, punctul următor este deosebit de important
·  Conştientizarea şi implementarea treptată a unor obiceiuri sănătoase în stilul nostru de viaţă, care să ne susţină organismul zi de zi.



 

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Sambata, 09:00-20:00

0729.902.364 contact@magicdrops.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!